Zdravlje se osmehom prenosi

Zdravlje se osmehom prenosiOd malih nogu uče nas kako se prenose bolesti – prljavim rukama, korišćenjem tuđeg pribora ili nedovoljnom higijenom. Kao deca smo takođe naučili da treba biti pristojan i kulturan, lepo se osmehnuti i uvek reći "Dobar dan", "Izvolite" ili "Hvala".

Prvu lekciju smo svi dobro savladali, ali ponekad se učini kao da smo usput zaboravili ovu drugu, podjednako važnu.

 
Imate pravo

Imate pravoKampanja za informisanje stručne i široke javnosti o pravima pacijenata.

Samo pacijent koji je upoznat sa svojim pravima može aktivno učestvovati u svom lečenju, sačuvati samopoštovanje, veru u ozdravljenje i optimizam.

Ministrastvo zdravlja Republike Srbije u cilju podizanja nivoa informisanosti korisnika i davaoca usluga o pravima građana i pacijenata u sistemu zdravstvene zaštite, od 18. juna pokrenuće medijsku kampanju.

 
Jedan pušač, mnogo žrtava

Jedan pušač, mnogo žrtavaMinistarstvo zdravlja je dobilo nagradu Svetske zdravstvene organizacije (za evropsko područje) za kampanju «Jedan pušač, mnogo žrtava!» koja se dodeljuje svake godine, 31. maja, na Svetski dan bez duvanskog dima, pojedincima ili institucijama za napore i rezultate na kontroli duvana. Detalje možete naći na veb sajtu...

 
I plus i minus!

I plus i minus!Kampanju pod nazivom "I plus i minus!" organizuju i sprovode: Ministarstvo zdravlja - kroz Projekat za borbu protiv HIV/side, koji se finansira iz sredstava Globalnog fonda za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije i Institut za javno zdravlje Srbije.

Glavni cilj kampanje "I plus i minus!" je smanjenje stepena stigme i diskriminacije koji su dokazano prisutni u našem društvu kako prema samoj bolesti, tako i osobama koje žive sa HIV-om. Ovakav vid ponašanja ne samo da utiče na kvalitet života osoba koje žive sa HIV-om, već je jedna od najznačajnijih barijera u prevenciji i borbi protiv epidemije HIV-a.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL